Numărul donatorilor de sânge din România a scăzut îngrijorător în anii care au urmat după 1989. Acest fapt este cauzat atât de lipsa de informare a populaţiei cu privire la acest tip de voluntariat în folosul comunităţii, cât şi de reducerea fondurilor alocate echipelor de recoltare pe teren.
"Un alt motiv pentru care se desfăşoară această campanie este conştientizarea valorii unei transfuzii şi a donării propriului sânge în rândul populaţiei tinere", a declarat secretarul general al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Oradea, ªtefan Theodor ªerban.
Campania urmăreşte creşterea cu cel puţin 30 la sută a numărului de donatori voluntari de sânge în rândul studenţilor, creşterea cu cel puţin 20 la sută a numărului de donatori voluntari în rândul populaţiei cu vârsta între 18 şi 50 de ani, aptă pentru donare, precum şi creşterea cu 50 la sută a numărului de studenţi informaţi suficient şi corect în ceea ce priveşte actul donării.
Acţiunea marchează Ziua Mondială a Sănătăţii şi este sprijinită, pe plan local, de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Universitatea Oradea şi Biroul de Promovare a Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor. (Rompres)